Logo Lattenwand.nl

Lattenwand.nl is producent en leverancier van houten wandsystemen. Met een – in eigen beheer – ontwikkelt systeem kan vrijwel iedere wandafwerking eenvoudig duurzaam gemonteerd worden aan de wand.

Bel ons op 0314-784244

info@lattenwand.nl

Ma - Vrij 08:00 - 17:00

Top

LATTENWAND.NL Afwerking voor elk interieur

Lattenwand.nl

Lattenwand.nl is producent en leverancier van houten wandsystemen. Onze collectie wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe innovatieve wandafwerkingen ontwikkelt in eigen beheer. Door dagelijks bezig te zijn met innovatie en onze ervaring levert Lattenwand.nl praktisch toepasbare, stijlvolle en duurzame bekleding voor wanden en plafonds. Maar onze toepassingen vinden ook steeds meer hun weg naar meubilair, fronten of als onderdeel van totale projecten.

Ook de nieuwste trend voor een stijlvol interieur?

Werkwijze lattenwand.nl

Naast de standaard oplossingen, waarbij eenvoudige montage ons uitgangspunt is, laten we ons graag uitdagen tot meer complexe oplossingen. Of het gaat om een ontvangen creatief ontwerp van een interieur architect of interieurontwerper of een wens waar we zelf het uitdagende ontwerp aandragen, wij ondersteunen – desgewenst – in ontwerp, engineering en montage. Ons uitgangspunt is altijd: duurzaam, kwaliteit en uitstraling.

Houten latten
lattenwand Duurzaam

Duurzaam

Lattenwand.nl werkt zo veel mogelijk met duurzame producten gemonteerd middels een kwalitatief hoogwaardig montagesysteem. De meeste producten hebben een FSC of PEFC keurmerk.

Producten

Afwerking voor elk interieur is niet voor niets onze slogan. Houten wanden geven een wand, plafond, interieur of inrichting een stijlvolle, aangename en warme uitstraling. Naast de warme uitstraling is het een duurzaam product en bestaat de mogelijkheid de tussenruimtes akoestisch op te vullen. Ruimtes met een minder goede akoestiek krijgen een prachtige stijlvolle afwerking en een akoestische afwerking. De afwerking is een circulair product wat ook weer bijdraagt aan meer duurzame en circulaire wereld.

Montagemogelijkheden

Ons montagesysteem is geschikt voor het monteren van de houten latten horizontaal (liniaer) als verticaal (grill). Voor een uitstraling die u past. Het systeem geeft maximale vrijheid bij de latafstand en is eenvoudig te monteren.

Montage uitbesteden?

Ons systeem maakt de montage eenvoudiger, maar vraagt nog steeds om precisie. Liever een offerte inclusief montage? Klik hier

duurzame wandbekleding

Houtsoorten

Voor de houten latten zijn veel houtsoorten beschikbaar. Een massief houten lat is het meest duurzame product in ons assortiment. Houd er wel rekening mee dat massief hout werkt, ook na montage. Door het vochtpercentage in de ruimte, koude of warmte kan de massief houten lat uitzetten, krimpen en zelfs scheuren vertonen. Een heel natuurlijkproces en natuurlijke uitstraling maar wel belangrijk om te weten. Onze collectie gefineerde latten hebben een basis van MDF die is voorzien van een hout fineer. Veel vormvaster voor een strakker resultaat. De meeste latten hebben een FSC of PEFC certificaat. Enkele houtsoorten die wij leveren zijn: eiken, grenen/ lariks, yellow poplar, ayous, noten, meranti. Afhankelijk van wens, toepassing, budget en uitstraling zal er een keuze moeten worden gemaakt voor massieve of gefineerde latten.

Maatvoering van de houten latten

Lattenwand.nl voert een aantal standaard latbreedtes en diktes. Liever een andere maatvoering of een mix van verschillende breedtes en diktes? Vanzelfsprekend denken we graag met u mee. Meedenken?

duurzame wandbekleding

Afwerking van de houten latten

Onze houten latten kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden. Beits, blank gelakt of bijvoorbeeld in een kleur gespoten.

× Hoe kunnen wij u helpen?